Hybride werken van A tot Z | geannuleerd Interactieve training | Hoe kan je op een nieuwe manier (samen) werken en leiding geven?

Hybride werken van A tot Z | geannuleerd

Interactieve training | Hoe kan je op een nieuwe manier (samen) werken en leiding geven?

Intro

Hybride werken is in veel organisaties steeds vaker de norm. Het is een opportuniteit, maar vaak ook een hele uitdaging om op een andere, nieuwe manier (samen) te werken en leiding te geven.

Tijdens deze opleiding bieden we een antwoord op de wat, waarom en hoe van hybride werken en de koppeling met 'Het Nieuwe Werken'. Dit doen we vanuit een integrale benadering en aan de hand van resultaten van wetenschappelijk onderzoek, voorbeelden, cases en oefeningen. Hierbij behandelen we het thema op drie niveaus: individueel-, team- en organisatieniveau. Zo krijgen de deelnemers niet alleen nieuwe inzichten, maar ook praktische tips mee naar huis. 

Opleiding i.s.m. het Instituut voor de Overheid. 

lees meer… minder…

En présentiel

Quand?

du 25/11/2024 au 26/11/2024

Où ?

IICK - Innovatie- en Incubatiecentrum Kortrijk

Prix de base

595 euro

Klap alles open Klap alles dicht

Doelstellingen

In deze opleiding bieden we je: 

  • inzichten rond hybride werken en 'Het Nieuwe Werken' (wat, waarom, hoe, voordelen en valkuilen) die wetenschappelijk onderbouwd zijn en gebaseerd op praktijkervaring,
  • een aantal belangrijke theoretische kaders en concepten die je kunnen helpen om situaties te begrijpen, aan te pakken en op te lossen,
  • inzichten in en praktische tips omtrent plaats- en tijdsonafhankelijk werken, resultaatgericht en duurzaam (samen)werken, kennisdeling en activity-based working,
  • tijd voor zelfreflectie en reflectie met elkaar om zo nieuwe pistes te ontdekken voor jezelf, voor je team en je organisatie,
  • concrete handvaten voor een mogelijke aanpak voor jezelf (als leidinggevende) en voor (een reflectie met) jouw team om productiviteit én welzijn binnen uw organisatie te verhogen.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor leidinggevenden, HR-verantwoordelijken, projectleiders, stafmedewerkers ...  voor wie hybride werken dagelijkse realiteit is.

Programma

Door de coronacrisis schakelden we van de ene op de andere dag noodgedwongen massaal over naar hybride werken en manageden we onze taken en onze mensen vanop een veilige afstand. Hybride werken, waarbij werknemers vanop verschillende locaties kunnen werken, is in veel organisaties steeds vaker de norm. Het is een opportuniteit, maar vaak ook een hele uitdaging om op een andere, nieuwe manier (samen) te werken en leiding te geven.

Bij het uittekenen en implementeren van een beleid rond hybride werken komt er dan ook meer kijken dan de mogelijkheid om enkele dagen per week van thuis te werken; het vereist evengoed aanpassingen in de arbeidsorganisatie of de manier waarop de arbeid georganiseerd wordt. Tijdens deze opleiding leer je hoe het arbeidsorganisatieconcept ‘Het Nieuwe Werken’ of ‘New Way of Working’ kan bijdragen aan de realiteit van het hybride werken. We gaan dieper in op de parameters die een invloed uitoefenen op de productiviteit en het welbevinden van medewerkers, we lichten het belang van (onderlinge) verbinding toe en reiken concrete handvaten aan om dit te stimuleren. Daarnaast geven we heldere antwoorden op hoe samenwerking vanop afstand resultaatgericht én duurzaam kan verlopen, en hoe het kantoor van de toekomst eruit ziet.  

Tijdens deze opleiding bieden we kortom een antwoord op de wat, waarom en hoe van hybride werken en de koppeling met 'Het Nieuwe Werken'. Dit doen we vanuit een integrale benadering en aan de hand van resultaten van wetenschappelijk onderzoek, voorbeelden, cases en oefeningen. Hierbij behandelen we het thema voor drie niveaus, namelijk individueel-, team- en organisatieniveau. Zo krijgen de deelnemers niet alleen nieuwe inzichten, maar ook praktische tips mee naar huis. 

Programma

Dag 1: Inleiding, duurzaam en werkbaar hybride werken & dynamic office

Op de eerste dag starten we met een inleiding in hybride werken en 'Het Nieuwe Werken' in: wat is het en vanwaar komt het. Daarna gaan we aan de slag met plaats- en tijdsonafhankelijk werken waarbij gastspreker Hendrik Delagrange (SERV) de link legt met werkbaar werk. In de namiddag gaan we verder met gastspreker Anton Maes (Brainmove) die een toelichting over activity-based werken of dynamic office zal geven. We sluiten de dag af met de uitdagingen die op ons afkomen door deze nieuwe manier van (samen)werken, waar cultuur, waarden en de zoektocht naar wel-bevinden belangrijker wordt dan ooit.

Dag 2: Vrije toegang tot kennis & veranderingsmanagement

Op dag twee behandelt gastspreker Marie-Laure Ruyssen het thema kennisborging en kennismanagement. De rest van de dag staan we stil bij het veranderingstraject dat komt kijken bij het implementeren van een beleid rond hybride werken. Zo behandelen we organisatiecultuur, veranderingsmanagement en leidinggeven. We sluiten de dag en de opleiding af met een werkplekspel gekoppeld aan een synthese van de twee opleidingsdagen. 

Docenten


 

Organisatie

Deze opleiding wordt georganiseerd door PUC - KU Leuven Continue i.s.m. het Instituut voor de Overheid. 

Praktisch

Data en plaats

25 en 26 november 2024, lessen telkens van 9.30 tot 16.30 uur

KU Leuven Kulak (Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk)

Inschrijven

Schrijf online in vóór 18/11/2024.

De deelnameprijs is 595 euro.

Korting van 25% bij de tweede inschrijving van eenzelfde organisatie.

Partners

In samenwerking met het Instituut voor de Overheid. 

Getuigenis(sen)

"Deze opleiding zit goed in elkaar omwille van de wetenschappelijke achtergrond, de onderzoeksresultaten, het overleg met andere diensten, de praktische toepassingen, het tempo en de veilige setting". (editie 2022)

Cours comparables

Sciences sociales

×

Entrepreneuriat, stratégie et innovation

×

Personnel et organisation

×

keyboard_arrow_up