Van zoeken naar inspiratie tot zelf aanmoedigen: Koen Bosmans over het Sustainability Leadership Programme

25/07/2024

Koen Bosmans, Oprichter en CEO van CEE en Ray & Jules, heeft niet alleen het Sustainability Leadership Programme (SLP) doorlopen, maar geeft nu zelf ook les in dit programma. Zijn ervaringen bieden een boeiende kijk op hoe SLP leiders inspireert en transformeert.

Koen ontdekte het Sustainability Leadership Programme dankzij een vriendin die bij KU Leuven werkt. "Als CEO ben ik iemand die anderen motiveert, maar dat kan je pas doen als je zelf geïnspireerd bent," zegt hij. Dit benadrukt het belang van voortdurende zelfontwikkeling, zelfs voor ervaren professionals. Koen begon aan het programma met een open blik. Hij zag het als een kans om zowel op abstract als concreet niveau nieuwe perspectieven te ontdekken.

Een waardevol netwerk

Voor Koen was een van de grootste voordelen van het SLP het netwerk dat hij opbouwde. "De waarde van het programma zit voor de helft in de leerstof van experts uit de praktijk, de andere helft in het netwerken en de groep mensen die ik heb leren kennen," deelt hij. De interactie met andere deelnemers, sprekers en organisatoren verrijkte en verbreedde zijn perspectief op duurzaamheid en leiderschap.

Van deelnemer tot docent

Na zijn deelname werd Koen uitgenodigd om zelf les te geven in het programma. Deze overgang van student naar docent laat zien hoe krachtig het SLP is in het overdragen van kennis en het vormen van nieuwe impactmakers. "Lesgeven binnen SLP is voor mij een fantastische manier om mezelf te blijven uitdagen en anderen te prikkelen," aldus Koen.

Duurzaamheid op de werkvloer

Koen’s bedrijven, CEE en Ray & Jules, hadden al concrete stappen gezet richting duurzaamheid. Ray & Jules richt zich op duurzame koffietechnologieën en bewustwording rond de ecologische impact van koffieproductie. Dankzij het SLP heeft Koen niet alleen zijn persoonlijke visie aangescherpt, maar ook de duurzame strategieën binnen zijn bedrijven verder ontwikkeld.

Waarom kiezen voor het SLP?

Het verhaal van Koen Bosmans toont de veelzijdige voordelen van het Sustainability Leadership Programme. Het biedt diepgaande kennis, praktische handvaten, en een waardevol netwerk. Voor professionals die willen bijdragen aan een duurzamere wereld, is dit programma een unieke kans om zichzelf en hun organisaties te transformeren.

Sustainability Leadership Programme

Het Sustainability Leadership Programme is een must voor iedereen die duurzaamheid serieus neemt. Het programma biedt niet alleen kennis, inzichten en tools, maar creëert ook een community van bondgenoten die samen werken aan een duurzamere toekomst – een nieuwe generatie impactmakers.

Stel je kandidaat via een intakegesprek met een van de programma managers:

Meer informatie

Gerelateerde opleidingen