Financieel vertalen | ONLINE Werkcollege

Financieel vertalen | ONLINE

Werkcollege

Intro

Financiële vertalingen zijn een specialisatie op zich, met een eigen jargon en aandachtspunten. Tijdens deze interactieve opleiding komen de typische vertaalmoeilijkheden uit de financiële sector aan bod.

lees meer… minder…

Livestream

Wanneer?

Op 15/03/2022

Waar?

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk
via Livestream

Docent

Joeri Van Liefferinge

Basisprijs

80 euro

Klap alles open Klap alles dicht

Doelgroep

Vertalers met specifieke interesse in de financiële sector

Programma

Financiële vertalingen zijn een specialisatie op zich, met een eigen jargon en aandachtspunten. Tijdens deze interactieve opleiding komen de typische vertaalmoeilijkheden uit de financiële sector aan bod. De focus ligt op teksten uit de beurs- en beleggingswereld. Ook de klassieke valkuilen voor wie geen enkele ervaring met financiële vertalingen heeft, worden behandeld. Om het interactieve karakter van het college te verhogen, krijgen de deelnemers op voorhand een tekst ter vertaling aangeboden. De vertalingen worden tijdens de lezing in groep besproken, zodat iedereen met persoonlijke feedback aan de slag kan in de eigen praktijk.

Docent

Joeri Van Liefferinge studeerde in 1997 af als master Vertaler Nederlands-Frans-Engels aan de toenmalige PHVT (nu UGent). Na enkele jaren ervaring en tal van opleidingen in de financiële sector startte hij als freelance vertaler en specialiseerde hij zich verder in financiële en economische vertalingen. Daarnaast doceert hij het vak economische vertaling aan UGent en VUB, en eerder ook aan de universiteit van Zürich.

Praktisch

Data en plaats

15 maart 2022, van 9 tot 12 uur.

Deelnemen kan enkel online

Inschrijven

Schrijf online in vóór 10/03/2022.

De deelnameprijs is 80 euro.

Betalingsgegevens: rekeningnummer IBAN BE31 2850 2133 2955 van het Postuniversitair Centrum, met vermelding 400/0021/71223 + naam deelnemer(s)'

Verwante opleidingen

Kids@Kulak 2022 Technical Writing Presenteer met impact Verkooptraining in het Frans Luistercursus | Klassieke Muziek
Talen en taalkunde

×

Taal, cultuur en ethiek

×

keyboard_arrow_up