Webinar | Circulair en duurzaam vastgoed: Real Estate as a service

Webinar | Circulair en duurzaam vastgoed: Real Estate as a service

Intro

In dit webinar tonen we aan hoe we ook in de vastgoedsector kunnen overschakelen van lineaire naar circulaire business modellen. En hoe we dus evolueren van het aanbieden van producten naar diensten. Van ‘vast’ goed naar ‘los’ goed, met andere woorden real estate as a service!

lees meer… minder…

Livestream

Wanneer?

Op 20/04/2021

Docent

Karel Van Acker

Basisprijs

60 euro

Klap alles open Klap alles dicht

Programma

Iedereen is ervan overtuigd dat we slimmer en efficiënter moeten omspringen met ruimte, grondstoffen en gebouwen. De vastgoedsector heeft een serieuze impact op onze planeet en samenleving zowel op vlak van energie- en waterverbruik, afvalproductie, grondstofferverbruik als op vlak van tewerkstelling en economie. 

Dat het anders en beter kan bewijzen ook nieuwe, opkomende businessmodellen waarbij we stilaan evolueren van een producten naar een dienstensector. In dat transitie- en leerproces  zijn kennis en ervaringen uitwisselen is onmisbaar.

In deze webinarreeks maak je kennis met de principes van circulair en duurzaam vastgoed. 
We vullen dit aan met concrete cases uit binnen- en buitenland.

 

Sessie 3: Real estate as a service

Circulaire economie wordt als één van de speerpunten gezien voor de post-Covid-relance. Er zijn heel wat strategieën om circulaire economie te realiseren, zoals beter recycleren, hernieuwbare grondstoffen gebruiken, enz. 

Er is in een circulaire economie ook nood aan nieuwe businessmodellen, waarbij diensten worden verkocht in de plaats van producten. Voorbeelden zijn “licht als dienst”, of “vloerbedekking als dienst”, of zelfs “gevel als dienst”. 

In dit webinar lichten we toe hoe zulke modellen in de praktijk werken en verduidelijken we wat de voordelen zijn zowel voor investeerders, ontwikkelaars en makelaars als de eindgebruikers van gebouwen. We tonen ook aan hoe de circulaire economie in zijn geheel er wel bij vaart, maar staan ook stil bij mogelijke valkuilen en bottlenecks.
We doen dit aan de hand van een aantal concrete cases. 

Docent

  • Prof. Karel Van Acker, afdelingshoofd departement Duurzaam Materialenbeheer (SeMPeR) KU Leuven

Praktisch

Datum
Dinsdag 20 april 2021 van 10.30 tot 12 uur

Je volgt deze opleiding online. Hiervoor heb je enkel een pc met stabiele internetverbinding, webcam en headset nodig. Je kunt in interactie gaan met de docenten en andere deelnemers alsof je fysiek in het lokaal aanwezig bent. Na inschrijving ontvang je de nodige informatie om vlot in te loggen.

Deelnemen
Schrijf in voor 19 april 2021.

De deelnameprijs 60 euro en 45 euro voor studenten en alumni van het Postgraduaat in de Vastgoedkunde. Je kan betalen via overschrijving op rekeningnummer IBAN BE31 2850 2133 2955 van het Postuniversitair Centrum, met vermelding van ‘400/0020/77152 + naam deelnemer(s)' en ontvangt geen factuur. 
Of je betaalt na ontvangst van factuur. 
Duid bij je inschrijving aan hoe je wenst te betalen.

 

Accreditatie

Erkenning door het BIV voor 2u

keyboard_arrow_up