Ben jij klaar voor de verkiezingen van 2024? 09/02/2024

09/02/2024

De helft van de wereldbevolking trekt dit jaar naar de stembus, en daarmee wordt 2024 het grootste verkiezingsjaar in de geschiedenis. Maar hoe goed ben jij op de hoogte van het huidige politieke landschap?

Benieuwd naar de visie van Belgische politici, geïnteresseerd in de dynamiek van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, of simpelweg op zoek naar een beter begrip van hoe verkiezingen in het algemeen verlopen? Onze experten helpen je op weg.

Of je nu een student bent die zich verdiept in politieke wetenschappen, een actieve burger die betrokken wil zijn bij het democratische proces, of gewoon je algemene kennis wil uitbreiden, onze opleidingen en lezingen bereiden je voor op het grootste verkiezingsjaar in de geschiedenis. Word verkiezingsklaar en ontdek het aanbod:

Tweespraak met Petra De Sutter & Matthias Diependaele

De reeks Tweespraak is een Kulak-initiatief waarin onuitgegeven duo's van bekende, scherpe tongen reflecteren - elk vanuit een specifieke invalshoek - over de grote en immer actuele thema's van de politiek en de politieke wetenschappen: oorlog en vrede, welvaart en solidariteit, rechtvaardigheid, Europese integratie, populisme, ...

De sociale verkiezing in mei 2024 | De blinde vlek voor economische democratie

Deze lezing gaat in op de kenmerken, recente evoluties en uitdagingen voor het Belgisch systeem van werknemersinspraak en sociaal overleg. We onderzoeken waarom dit onderwerp meer aandacht verdient in het licht van de hedendaagse democratische uitdagingen.

  • Waar? Online via Microsoft Teams
  • Wanneer? Donderdag 28 maart 2024, van 19.30 tot 21 uur 
  • Schrijf hier in.

Een blik achter de schermen van de verkiezingen

Drie experten analyseren verschillende aspecten van verkiezingen: stemgedrag en politiek vertrouwen, de financiële kant van campagnes, en de opkomst van euroscepticisme in het Europees Parlement.

  • Waar? KU Leuven Kulak (Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk)  of online
  • Wanneer? Maandag 6 mei 2024, van 19.30 tot 21 uur 
  • Schrijf hier in.

Wie zal de presidentsverkiezingen van 2024 winnen? Een analyse van de sterktes en zwaktes van de verschillende kandidaten

Een verkiezingsuitslag voorspellen is zeer moeilijk, zeker wanneer peilingen aangeven dat de scores van de verschillende kandidaten dicht bij elkaar liggen. Toch kunnen we verwachtingen over het resultaat op voorhand uitspreken. 

  • Waar? KU Leuven Kulak (Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk)  of online
  • Wanneer? Donderdag 24 oktober 2024, van 19.30 tot 21 uur 
  • Schrijf hier in.

EUkWESTies

In een lezing "EUkWESTies" verdiepen we ons in een actueel topic volgens het gekende concept: een inleiding door een academische keynote spreker, gevolgd door een panelgesprek waar de panelleden elk vanuit hun eigen invalshoek hun licht laten schijnen op de EUkWESTie.

Tussentijdse evaluatie Belgisch Raadsvoorzitterschap

Zijn we klaar voor nieuwe lidstaten?  

Gerelateerde opleidingen