SPITS Vastgoed, snelle actualiteit voor vastgoedprofessionals
27/03/2024
Vastgoedkunde KU Leuven biedt dit voorjaar een reeks essentiële webinars aan. SPITS Vastgoed, een concept dat in 2019 het licht zag, blijft professionals voorzien van de meest actuele kennis. Met onderwerpen variërend van ESG-regelgeving tot huurrecht, zorgen deze interactieve online sessies ervoor dat je geen enkele ontwikkeling mist. Programmacoördinator Door Grégoir benadrukt: "Met de virtual classroom hadden we de ideale tool voor dit concept." Bereid je voor op een leerrijke lente met SPITS Vastgoed.
Een leerrijke lente
De komende maanden kan je al deelnemer helemaal mee zijn met de vastgoedactualiteit. Met de webinars SPITS Vastgoed brengt Vastgoedkunde KU Leuven online updates van één uur over recente ontwikkelingen. Dit voorjaar kan je deze webinars nog meepikken:
- Op 19 april 2024 is er een SPITS Vastgoed rond alle (recente) ESG-regelgeving. Die brengen we vanuit de buik van vastgoed. Docente Johanna Vermeeren deelt haar ervaringen als General Counsel bij logistieke vastgoedspeler WDP. Wie wil weten hoe zij alles tot hiertoe aanpakten, maar ook naar de komende maanden kijken, volgt maar beter mee.
- Op 3 mei 2024 duiken we in het nieuwe boek 6 van het Burgerlijk Wetboek (onrechtmatige daad en aansprakelijkheid). Dit heeft immers een impact op (onder-)aannemingscontracten. Wat die impact precies is, duidt mr. Wim Goossens (Eubelius).
- Op 15 mei 2024 zoomen mr. Jim Bauwens en mr. Anneleen Vanderbauwhede (KPMG Law) in op het huurrecht, meer bepaald op de koppeling van EPC-attesten aan huurindexatie. De regelgeving daarrond wijzigde recent en we voelen de nood om hier klaarheid rond te brengen. Je krijgt een helder overzicht van de actuele toepasselijke wetgeving voor huurwoningen gelegen in Vlaanderen en Brussel met praktische voorbeelden.
Een kleine geschiedenis
“Het concept SPITS Vastgoed bestaat sinds najaar 2019”, vertelt programmacoördinator Door Grégoir. “We wilden korte updates naar een breed publiek van vastgoedprofessionals brengen. KU Leuven Kulak was altijd al pionier in educatieve technologie en met de virtual classroom hadden we de ideale tool voor dit concept. Deelnemers volgen online vanop een locatie naar keuze, maar zijn in het lokaal zelf voor de docent zichtbaar op grote schermen. Dat maakt interactie natuurlijker en spontaner dan bij een ‘klassieke’ livestream. We vragen deelnemers dan ook om hun camera aan te leggen. Docenten houden deelnemers ook actief bij de les door via polls vragen te stellen, voorkennis in kaart te brengen, te peilen naar meningen of na te gaan of een bepaalde leerstof goed begrepen werd.”
“Het concept sloeg aan, en al gauw werd het erg belangrijk voor ons. Want begin 2020 kregen we de coronapandemie en was online onderwijs de enige mogelijkheid om levenslang leren in te richten. Door de ervaringen die we het half jaar voordien opgedaan hadden, konden we snel schakelen en heel wat updates naar vastgoedprofessionals brengen. Sindsdien wijzigde het concept amper: een online vastgoedupdate van één uur in de virtual classroom.”
Een bron van inspiratie
Na elke SPITS Vastgoed krijgen deelnemers een korte vragenlijst. Daarin wordt ook gepeild naar mogelijke topics. “Daar halen we een deel van de inspiratie voor topics uit”, gaat Door Grégoir verder. “Evengoed houden we zelf de vinger aan de pols, of nemen docenten spontaan contact met ons op. Ze krijgen zelf veel vragen en voelen dus een bepaalde nood aan.”
“Het concept van een webinar laat toe dat we dit op korte termijn inplannen en dus kort op de bal van de vastgoedactualiteit kunnen spelen. Een webinar van een uurtje hoef je geen maanden op voorhand in je agenda in te plannen, je hoeft ook geen verplaatsingstijd mee te rekenen en kan vanop eender welke locatie inloggen en meevolgen. Zijn er heel recente wijzigingen die snel tot bij een breed vastgoedpubliek moeten geraken, dan kunnen we zo’n SPITS Vastgoed op heel korte termijn inplannen.”
Als het team van Vastgoedkunde KU Leuven merkt dat een topic erg aanslaat of er nog veel bijkomende vragen zijn, bekijken ze de mogelijkheid om hier een uitgebreider seminarie rond te organiseren of het in te bedden in bestaande opleidingen.
Een goede wisselwerking
SPITS Vastgoed is ideaal voor een korte kennisoverdracht. “Bij onderwerpen die grondiger besproken moeten worden, waar deelnemers zelf heel actief in moeten participeren of die om oefeningen vragen, kiezen we voor andere onderwijsconcepten”, licht Door Grégoir toe.
“SPITS Vastgoed zien we dus niet als een alleenstaand iets binnen Vastgoedkunde KU Leuven. Het heeft als concept zijn plaats, net als andere concepten. Deelnemers kiezen zelf in functie van hun behoeften: een korte update, een diepgaander seminarie, een meerdaagse opleiding, een expert class of een postgraduaat.”
Benieuwd naar meer vastgoedkunde?
- Opleidingen voor experten
- Gevorderde opleidingen
- Instapopleidingen
- Postgraduaat en alumniwerking
- Seminaries, workshops, learn & connect events
Heb je vragen over een bepaalde opleiding, stel ze dan aan Door Grégoir.
Gerelateerde opleidingen
SPITS Vastgoed | Welke mogelijkheden en opportuniteiten biedt de regeling afbraak-heropbouw op vandaag nog?
Online update btw en vastgoed
Online update voor vastgoedprofessionals: welke mogelijkheden biedt de btw-regeling afbraak/heropbouw vandaag nog?
Zin in meer btw en vastgoed? Ontdek nu de nieuwe Expert Class Btw en vastgoed met verdieping in diverse topics.
Startdatum: 22/11/2024