Btw en vastgoed: van basics tot masterclass

01/03/2024

Op vrijdag 1 maart 2024 sloten we de elfde editie van de opleiding Btw en vastgoed af. De opleiding is een vaste waarde geworden binnen het aanbod van Vastgoedkunde KU Leuven, maar het team blijft niet stilstaan. Programmacoördinator Door Grégoir stelt de masterclass Btw en vastgoed voor, gericht op deelnemers met basiservaring en professionals die hun kennis willen uitbreiden.

Op vrijdag 1 maart vond de laatste sessie van de opleiding Btw en vastgoed plaats. De elfde editie al, en daarmee is het een vaste waarde in het aanbod van Vastgoedkunde KU Leuven geworden. Toch houdt dat het team niet tegen om te innoveren.

De vijfde en laatste sessie van Btw en vastgoed is een interactieve dag, waar deelnemers in groep cases uitwerken. Gecoacht door docenten mr. Danny Stas en mr. Joaquim Heirman zoeken ze naar fiscale oplossingen voor vastgoedvraagstukken. “Ze kunnen daarbij rekenen op de basiskennis die ze in de eerste vier sessies verwierven: basisbegrippen en -principes met betrekking tot btw, bijzondere btw-aspecten van projectontwikkeling, btw-kennis over het exploiteren van vastgoed en nadenken over hoe je rechtszekerheid kan verwerven. In de laatste sessie wordt alles dus heel concreet bij de toepassing van die kennis op de cases”, vertelt programmacoördinator Door Grégoir.

De volgende stap binnen btw en vastgoed

Over Btw en vastgoed valt echter nog meer te vertellen, en ook daar zijn deelnemers nieuwsgierig naar, merken de docenten op. Daarom start in 2025 een nieuwe, verdiepende opleiding. Daarin zullen de docenten enerzijds een update geven van wat wijzigde, voor deelnemers die de afgelopen jaren de basisopleiding volgden, en anderzijds inzoomen op actuele topics die in hun praktijk vaak opduiken. “In de verdiepende opleiding zullen we in vier sessies zowel een update als een verdieping geven ten opzichte van de basisopleiding”, zegt Door Grégoir. “Van basics tot masterclass Btw en vastgoed dus.”

In het voorjaar van 2025 zal de masterclass Btw en vastgoed voor het eerst plaatsvinden in Leuven. “Het jaar erna richten we opnieuw de basisopleiding in. Zo kunnen we tegemoet komen aan de noden van wie, weliswaar met al wat vastgoedervaring, nood heeft aan een stevig fundament over btw en vastgoed in de basisopleiding én aan experts die op zoek zijn naar verdieping in de masterclass.”

Wie interesse heeft in de nieuwe masterclass, kan een seintje geven aan programmacoördinator Door Grégoir.

 

Mr. Danny Stas en mr. Joaquim Heirman

Mr. Danny Stas en mr. Joaquim Heirman

Gerelateerde opleidingen